Monday, 18 November 2013

Sang Penghibur

hai, guys! Kali ini aku mau menceritakan sebuah kisah ni.. Ni kisah emang originally karangan aku sendiri, terinspirasi dari diriku sendiri dan lagu Beautiful by Eminem haha :D so here it is :D

     Di suatu Rabu pagi yang cerah, seorang Psikolog yang sedang bertugas di tempat prakteknya
kedatangan seorang tamu. Tamu tersebut masuk dengan keadaan yang lemas dan menunduk, selang beberapa detik dalam kebisuan, pasien tersebut mengeluh betapa dia merasa kesepian, gelisah sekaligus tertekan. Dia tidak pernah tidur dengan nyenyak dan nyaman. Betapa dia merasa kehidupannya seperti layar hitam-putih saja, betapa dia merasa sendiri dan takut dan dia bersedih hampir setiap saat atas apa yang dirasakannya. Sang Psikolog tersenyum dengan ramah dan mengatakan yang dia butuhkan saat ini adalah Pattyfat, Pattyfat akan dapat membuat dia tertawa dan merasa nyaman. Pattyfat akan menghiburnya.

     Pattyfat adalah seorang badut terkenal yang mempunyai sebuah show setiap sore yang bernama “Pattyfat will make you relax”. Show tersebut berlokasi di tengah kota. Show tersebut merupakan salah satu tempat hiburan favorite di kota tersebut. Orang-orang menjulukinya Pattyfat karena perawakannya yang gemuk dengan perut buncit seperti bola yang siap di tendang dan dia juga tidak terlalu tinggi, kulitnya yang berwarna coklat tua terbakar oleh terik sinar matahari serta warna kulit wajahnya yang senatiasa berubah-ubah karena make-up yang dia gunakan,  giginya yang tak terususun rapi yang selalu dia pamerkan saat menyeringai dan tertawa. Dengan melihat perawakannya yang khas itu saja sudah membuat orang tertawa. Dia memiliki sepasang mata hitam yang menatap dengan caranya sendiri yang dapat membuat orang-orang merasa geli, cara berpakaiannya yang khas dengan baju longgar berlengan panjang yang dia masukkan di balik celana baggy-nya, kata-katanya yang selalu berupa lelucon sekaligus penghiburan, senyumnya yang dapat membuat orang-orang merasa bahwa segala sesuatu baik-baik saja, tawanya yang nyaring dan renyah serta tingkah-lakunya yang konyol yang membuat orang-orang yang menonton aksinya juga akan ikut tertawa.

Orang-orang yang merasa tertekan
Orang-orang yang merasa lelah dan kesal
Orang-orang yang merasa bersedih
Orang-orang yang memiliki masalah hidup dan membutuhkan penghiburan
Orang-orang yang membutuhkan sebuah penyegar untuk pikirannya
Orang-orang yang butuh suatu hal yang dapat membuat tertawa
Semua orang-orang tersebut akan pergi menonton Pattyfat
Dia adalah raja penghibur

     Sang Psikolog berkata kepada pasien bahwa Pattyfat akan menjadi solusinya yang terbaik. Sang Psikolog menyarankan pasien tersebut untuk menonton Pattyfat setiap sore sehingga dia akan merasa pulih lambat-laut. Pasien tersebut memandang sang Psikolog dan berkata: "Dokter, saya adalah Pattyfat."

Thursday, 7 November 2013

The Devils Inside of Me

I'm locked at my room, just thinking. Thinking about everything. Everything that I've done, everything that I do, everything that I want to be done, and everything that I will do. Actually, everything that I want to be done doesn't really matter. seriously. It's all about everything that I've done and that I will do. I'm sure I've hurt so many people, and I've been hurt. We all know that people hurt and are hurt. But that's not the point. The point is do we realize everything that we've done? beside is it right or is it wrong, does it hurt or does it not?
I remembered when I was only about 10, I was so happy. I just thought I had a beautiful life at that time but the next year everything just changed dramatically and I remembered the first time I went to elementary  school, I started to hate myself, I hated my life. I didn't like my school. I just had few friends. I refused to get along with people. Even when I went to plus class, it didn't change my feels. Even when I was chosen again to stay in plus class, won the story-telling, even when I never got bullied by people, and what-so-ever, they all didn't make any difference to myself for hating my life. It all continued until I was in 12th grade of high school. But I thanked that I had awesome good friends around me :) I really appreciated being with them! :D I took a rest for 1 year after my graduation from high school. In 2013, I went to college. I decided to go to Central Java. I'm glad that I have a great mom, she always tends to respect my choices. Many of my relatives suggested me/her to go to college in Medan or Jakarta, and I was glad she let me to decide my own choice! :)
But on the other hand, I never made her happy (in my opinion). Everything that I want, beside that I need, she always satisfies me. She gave to me all I wanted. I remembered after I graduated from high school, I asked her to buy me a Canon 60D, my sister disagreed because my photography isn't well yet, so maybe I could take another camera less than Canon 60D, but frankly, I was so happy when my mom bought me Canon 60D! :D and when I wanted a guitar, she bought me that! and also my phones, treatments,and so many things... and actually by reading this, you might think I'm such a happy girl by having a great mother, but actually, you're wrong! I grew up as a stubborn girl. all the things that I have, they becomes my own devils. the loves that my mom gave to me had become the devils of me. when I couldn't get what I want, I would be the girl you never knew before. actually, it's not my mom's faults! I'm an adult, I should have known about it! I should have known how to control myself.
But other than that, after decided to live by myself, I just love being who I am. I love my life. we know life changes as people change too, the main point of that is is it to be better or to be worse.
God knows I have my own devils, and I know I can't get the devils of me away but I know that I can change them to be the angels of me.
God Bless us <3

Weekend is almost here

ohayoo gozaimasu! :D
how are you doing this morning? I didn't feel good this morning until I decided to take a shower. I wake up at 10 am and feeling meh :/ I just had a slice of crispy fried banana, a plate of manggo and grapes for my breakfast. It was good I think. :)
I've been depressed lately. Too many tasks should be done and the deadlines are already heeeeree :O
but hopefully today is  gonna be an awesome day :3 I'll just have my guitar class in 1 next hour, hope I can pass it well haha :)
oh anyway, weekend is almost here. Do you have any plan tomorrow?
I think I'll just go to hospital for interviewing for my Indonesian task and actually after that, I don't have plan B e____e my friend usually goes home so yeah if you have an awesome thing to do tomorrow, I'll be glad if you ask me to join with you lol :D
so yup, I'm gonna take my practice right now, talk to you later guys! and have a delightful day! xoxo :D

is Family important?

I was just bored so I got stuck on a random website, so I just made this up! haha :D

my dad liked playing guitar while my mom just likes wearing suit(s) lol :D
my lovely sista likes shopping and dying her hair, she has a wonderful life with her family lol I'm feeling lucky to have stunning niece and nephew :3 even sometimes life isn't fair but God is fair lol :D
I just like listening to music ALL THE TIME :D music is my hubby :3 lol
and there is Brownie, my cute puppy, holding his delicious toy :P, haven't met him though :'O but I'm sure he is a cutie :3
so yeah happy family
life is beautiful
we are beautiful
and blahblahblah
LOL
God bless <3

oh, and if you're still wondering if family is actually important or not, absolutely it is! we are all family.. you and I :3 oh wait what? never mind, I'm just kidding :p :D

Bad Q's and A's

Q: What do you call a fish with no eyes? 
A: A fsh
Q: What do you call a fly without wings?
A: A walk.
Q. What do you call a cow with no legs?
A. Ground beef.
Q. Why don't chickens wear underwear?
A. Because their pecker is on their head.
Q: What happens if you get a gigabyte?
A: It megahertz.
Q: What's brown and sticky?
A: A stick.
Q: What's grey, yellow, grey, yellow, grey, yellow, grey, yellow, grey, yellow?
A: An elephant rolling down a hill with a dandelion in its mouth.
Q: Did you hear about the two ships that collided at sea?
A: One was carrying red paint and the other was carrying blue paint. All the sailors ended up being marooned.
Q: What did the fish say when it swam into a wall?
A: Dam.
Q: How does Bob Marley like his doughnuts?
A: Wi' Jammin.
Q: What does Bob Marley say to his friends when he buys doughnuts?
A: Hope you like Jammin too.
Q: What did the grape say when the elephant stepped on it? 
A: Nothing. It just let out a little wine.
Q: Why did the man get the sack from the orange juice factory?
A: Because he couldn't concentrate.
Q: What's ET short for?
A: Because he's only got little legs.
Q: What do prisoners use to call each other?
A: Cell phones.
Q: What do you get when you cross a snowman with a vampire?
A: Frostbite.
Q: What is the difference between a snowman and snow-woman ?
A: Snowballs.
Q: What do you call a boomerang that won't come back?
A: A stick.
Q: What do you call an empty bottle of Cheeze-Whiz?
A: Cheeze-Was.
Q: What do invisible babies drink?
A: Evaporated milk.
Q: Why was the mummy tense and stressed?
A: He was all wound up.
Q: Why are skeletons scared?
A: They're easily rattled.
Q: Why was the broom late to pick up the witch?
A: It over swept.
Q: Did you hear about the terrorist who tried to blow up a bus?
A: He burned his lips on the exhaust pipe.

should try it

I remembered when Heather Nauta sent me an e-mail about Lentil Soup thing, so I just opened it up again and here it is :D

I suggest you to try it lol though I haven't tried it yet because actually I have problem to find some of the ingredients :/ but yeah I'm sure it's gonna be delicious and healthyyyyyyy :D
so yeah have a good one n____n

Kritik dan Saran buat Asdos Tercinta

Malaaaaaaaaaaaam...
btw, tau ga.. a day without sunshine is like.. you know.. night :)
okay dokay, malam2 gini, malam Jum'at lagi :p ane mau memberikan kritik dan saran buat asdos2 yg mengajar ceilee kecil2 udah mengajar :p kereeen :D praktikum PTI di kampus tercinta UKSW :3
(padahal biasanya utk memberikan kritik dan saran, ane di bayar lho :p lol)
jadi gini, sebenarnya (sejujurnya) ke 3 asdos yg unyu2 (pendapat ane lhooooo) ini udah bagus buat memberikan materi, secara udah dari silabusnya gitu lhoo :D bukan, maksud ane penguasaan materi yang di sampaikan udah bagus, kemudian cukup fair juga, nah fair di sini yang ane maksud adalah.. teng ne neeeeng.... yah adil :D contohnya gini ni, ane dan beberapa man-teman-teman kan ada tuh yang ga masuk hari pertama berhubung karena ngurusin kostum buat pawai ntar, nah asdos2 unyu2 ini fair banget, mereka beri keterangan ijin gitu di absen, buakannya alpa :D tapi ga tau ding klo sekarang apa jadi di ganti semenjak baca tulisan ni .___. coz ane dengar dari temen lain yg juga dapat bagian kostum, asdos mereka malah beri keterangan  alpa :O payah wooooo :p
trus asdos2 ini juga stay cool, maksudnya yah ga buat kita2 tertekan atau merasa ga nyaman gitu la, mereka bisa ciptain suasana kelas yang slow down but stay cool :D
nah buat kritikan sih, volume suaranya perlu di-up-in lagi dah 2 kali lipat :D soalnya serius ane kurang nangkap para asdos bilang apa, berhubung juga terkadang tetangga sebelah ikutan ngajar :P
trus buat asdos yg bernama Kr***a, kalau ngajar speed-nya perlu di lambatin laaaa trus penggantian slide-nya jg soalnya emang kita bisa ni nangkap materi (gampang, selesai kelas langsung ambil aja di blog :D) tapi kan ada sesi kuis dimana apa yg baru saja di ajarkan akan menjadi jawaban2 kuis, so ane selalu kalang kabut, huru-hara gitu kalau nulis.. kasihani aneeeeeeeeeeeee :'( ane jauh2 datang dari Medan masa cuma buat tangan ane pegal2 dan pikiran cuma fokus ke satu arah, slide doang :O lol
okay dah itu aja sih saran dan kritik dari ane, dan semua itu emang apa yg ada di benak ane, so I'd thank if you appreciate it :)
gitu aja, thanks for reading and God bless n____n

Tumblr

hey, guys! my Tumblr is gayer than my blogger, so hit me up on Tumblr, guys! :D feel free to follow me though! oh and if you have one, please comment and I'll follow you back, bud :D FollowMeonTumblr

Nickasaur!

heyyaaa :D so I just got home, doing my work and then here I am :D lol frankly, I have nothing to do :/ kinda bored in my room but guess what, tonight I'd like to talk about Nickasaur! haha actually, haven't heard any news from him (considering I haven't logged in to my Twitter lately :p) so yeah, I put one of his music here (Dearest Melissa). I remembered the first time I heard about him, Nickasaur! and at that time I was all like.. what's that? .___. seriously dude, I had no idea about that thing. but then one of my friend told me what Nickasaur! really was. I started googling him and I found he was cute lol :D and his music was cool :) so I decided to download many of his music, follow him on Twitter and guess what (again) :p he followed me back, dude! rofl :D my dream came truuuuuuue xD I just think he's an amazing composer lol :D and also, I love his fashion-style :3
DearestMelissa

Jalan yang Tidak Ku Tempuh

"Dua jalan bercabang dalam remang hutan kehidupan Dan sayang aku tak bisa menempuh keduanya Dan sebagai pengembara, aku berdiri lama Dan memandang ke satu jalan sejauh aku bisa Kemana kelokannya mengarah dibalik semak belukar; Kemudian aku memandang yang satunya,sama bagusnya, Dan mungkin malah lebih bagus, Karena jalan itu segar dan mengundang Meskipun tapak yang telah melewatinya, Juga telah merundukkan rerumputannya Dan pagi itu keduanya sama-sama membentang Dibawah hamparan dedaunan rontok yang belum terusik. Oh, kusimpan jalan pertama untuk kali lain! Meski tahu semua jalan berkaitan, Aku ragu akan pernah kembali. Aku akan menuturkannya sambil mendesah Suatu saat berpuluh tahun mendatang; Dua jalan bercabang di hutan, dan aku― Aku menempuh jalan yang jarang dilalui, Dan itu mengubah segalanya." Puisi ini merupakan puisi terkenal yang di tulis oleh Robert Frost pada tahun 1916. Saya pertama sekali mengetahui puisi ini dari sebuah novel karya Robert T. Kiyosaki "Rich Dad Poor Dad", I think I get it, why it's written on that novel! :D